Baggerwerk

In Nederland zijn vele kleine tot middelgrote baggerbedrijven te vinden. Zevenmorgen positioneert zich ergens tussen de kleine en middelgrote baggerbedrijven in. Over het algemeen zijn onze opdrachtgevers aannemers waarvoor we in onderaanneming of op regiebasis kraanschepen en pontons inzetten. Daarnaast verzorgen wij in eigen beheer kleinschalige projecten waarin particuliere klanten, plaatselijke aannemers en jachthavens de voornaamste opdrachtgevers zijn.

Wat betreft baggermaterieel richten we ons op diep water met draadkranen PLM50 en recent de aanwinst van een PLM2020. Volgens onze ervaringen kan "op diepte" met een draadkraan zuinig en efficienter gewerkt worden (en dus ook met winst voor het milieu) ten opzichte van hydraulische kranen. Daarnaast kan het relatief grote bereik van draadkranen bij sommige baggerwerken voordelen genereren.

De hydraulische kranen betreffen 2x een Atlas 350MH Tier4i serie die te boek staan als zuinig en betrouwbaar met een lage uitstoot door de aanwezige naverbrandingsinstallatie. Kraanschip "Emeraldis" is voorzien van een Atlas 350MH met 16 meter giek en heeft optioneel een bakcilinder waarmee een breed scala aan werkzaamheden te realiseren is.

Kraanschip "Optimist Sr" is voorzien van een Atlas 350MH met 18 meter giek wat zorgt voor maximaal hydraulisch bereik.

Alle kranen zijn voorzien van overdruk en benodigde milieugrijpers ten behoeve van het uitvoeren van (bodem)saneringswerkzaamheden

Tevens zijn alle kranen voorzien van een PDS2000 baggercomputer met verbinding naar de stuurhut waarmee nauwkeurig gebaggerd en gepositioneert kan worden.

Als u vragen heeft over ons baggermaterieel of met een vraagstuk zit rondom (onderhouds)baggerwerk aarzel niet om contact met ons op te nemen. Wij denken graag met u mee.

Recente Projecten

Baggerwerkzaamheden Wilhelminakanaal - Tilburg in opdracht Boskalis NederlandWerkzaamheden Tuindorp Lobith in opdracht van Visser PloegmakersVervangen boxpalen jachthavens Herkingen Marina en WSV Herkingen in opdracht van Jonge Waterbouw